Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά - Ο καιρός την Τρίτη 29/09/2020

2020-09-28

Αρκετά άστατο θα είναι το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Τρίτης κυρίως στην δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, όπου κατά τόπους και κατά περιόδους θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από κει και ύστερα όμως αναμένεται σταδιακή ουσιαστική βελτίωση του καιρού. Από πλευράς ανέμων, αυτοί δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 29/09/2020

Στο ξεκίνημα της ημέρας και κυρίως κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, και τα βορειότερα τμήματα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, οπότε και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Την ίδια ώρα πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του κεντρικού Ιονίου και την βορειοδυτική Πελ/νησο ενώ ακόμη πιο τοπικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από αργά το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός στην δυτική Ελλάδα θα αρχίσει να παρουσιάζει ουσιαστική βελτίωση και μέχρι το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού, με μόνη πιθανή εξαίρεση την Θράκη και τα νησιά του θρακικού όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε λίγη αραιή συννεφιά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά πιθανώς έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στην αρχή της ημέρας συννεφιά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Στην συνέχεια αναμένονται αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας