Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα δυτικά - Ο καιρός την Τρίτη 22/09/2020

2020-09-21

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά την διάρκεια της Τρίτης στην χώρα μας, με τον αίθριο καιρό να κυριαρχεί στα περισσότερα τμήματα, ωστόσο στα δυτικά και κυρίως στα νησιά του Ιονίου θα έχουμε πιο άστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 22/09/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά σε ολόκληρη την χώρα με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ λίγες νεφώσεις θα έχουμε κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται πυκνότερες νεφώσεις στα δυτικά και θα δώσουν διάσπαρτες τοπικές μπόρες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και ίσως στα παράκτια της Ηπείρου και τα νησιά του κεντρικού Ιονίου. Παράλληλα σταδιακά θα συννεφιάσει στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, χωρίς όμως να έχουμε εκδήλωση φαινομένων. Τις βραδινές ώρες ο καιρός στα δυτικά θα καταστεί πιο επιδεινωμένος και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και διάσπαρτες καταιγίδες στο κεντρικό και κυρίως το βόρειο Ιόνιο, ενώ τοπικού χαρακτήρα βροχές ίσως έχουμε στα παράκτια της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής - βορειοδυτικής Πελ/νησου. Στα υπόλοιπα τμήματα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, καθώς η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά καλό καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα ανοιχτά του βορείου Ιονίου έως 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν πιο εξασθενημένοι και δεν θα ξεπερνούν τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρκετά καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αραιή συννεφιά αναμένεται τις απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά κατά διαστήματα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας