Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες την Τετάρτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 29-01-2020

2020-01-28

Αρκετά μουντός προβλέπεται ο καιρός την Τετάρτη στην χώρα μας όπου μάλιστα θα εκδηλωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές και λίγες διάσπαρτες καταιγίδες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή για την εποχή σε όλη την χώρα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 29/01/2020

Στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από την αρχή έως το τέλος της ημέρας και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και τα παράκτια της Ηπείρου. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας υπάρχει επίσης για την δυτική Μακεδονία και την Θεσσαλία ενώ στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και Πελ/νησο ο καιρός θα είναι νεφελώδης με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα αναμένεται μια πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα νοτιοανατολικότερα τμήματα της Χαλκιδικής, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ίσως τα παράκτια τμήματα της Θράκης και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν επίσης στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη (κυρίως στο νότιο τμήμα του νησιού).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από Δ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στην βόρεια Κρήτη πιθανώς έως 7 Μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Πιθανότητα για τοπική βροχή στα δυτικά του νομού υπάρχει τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στον Κορινθιακό πιθανώς έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά παροδικά αυξημένη με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Δεν αποκλείεται το βράδυ να εκδηλωθεί παροδική μπόρα στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας