Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 30-01-2020

2020-01-29

Συννεφιασμένος προβλέπεται σε γενικές γραμμές ο καιρός κυρίως στην δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία μέσα στην διάρκεια της ημέρας σταδιακά θα σταματήσουν. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μερική υποχώρηση στα βορειοανατολικά, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί αρκετά υψηλά.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 30/01/2020 

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς κατά βάση βροχές. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Περισσότερο επιδεινωμένος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και ίσως τα νότια παράκτια της Θράκης όπου το πρώτο μισό της ημέρας θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση περιμένουμε μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές το πρώτο μισό της ημέρας υπάρχει επίσης για την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα με λίγα χιόνια στα ορεινά. Καλύτερος ο καιρός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια περιμένουμε σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα - Πελ/νησο. Τέλος μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία από Β διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή είναι η πιθανότητα για ψιχάλες ή ασθενείς τοπικές βροχές περιμετρικά της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις ενισχυμένοι με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας