Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 07-12-2019

2019-12-06

Άστατος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός της χώρας μας το Σάββατο καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 07/12/2019

Στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά η οποία θα δώσει το πρώτο μισό της ημέρας τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανοιχτά του Ιονίου. Από το μεσημέρι και μετέπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Σύντομο πέρασμα από πρόσκαιρες βροχές θα έχουμε επίσης τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με γρήγορη βελτίωση. Το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ αργά το βράδυ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και ίσως την δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις μέχρι 5Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νωρίς το πρωί συννεφιά η οποία θα δώσει πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας