Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-12-2019

2019-12-25

Επιλεκτική επιδείνωση του καιρού περιμένουμε στην νότια και ανατολική νησιωτική χώρα την Πέμπτη με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι στα Πελάγη θα πνέουν σχετικά ενισχυμένοι ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 26/12/2019

Στα νησιά του Ιονίου και τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα αναμένουμε γενικά καλό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στην Μακεδονία και την Θράκη όπου δεν αποκλείεται στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις. Τοπικού χαρακτήρα βροχές θα εκδηλώνονται κατά την διάρκεια της ημέρας σε Εύβοια και βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα. Αξιόλογες βροχές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε Κυκλάδες, Κρήτη ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης πάνω από τα 1200 με 1300 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση (στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί στα 6 με 8 Μποφόρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά πιο πυκνή στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας