Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 30-11-2019

2019-11-29

Αρκετά μουντό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα κατά την διάρκεια του Σαββάτου χωρίς μάλιστα να λείψουν κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 30/11/2019

Στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο, η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με συννεφιά κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένη η οποία θα δίνει βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Στην Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά και ασθενώς στα ορεινά. Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού περιμένουμε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει για λίγο στα δυτικά υπάρχει το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις αρχικά 3-4Μπ. και το βράδυ 5-6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας