Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά - Ο καιρός την Παρασκευή 22/01/2021

2021-01-21

Επιλεκτικό χαρακτήρα θα έχει η επιδείνωση του καιρού κατά την διάρκεια της Παρασκευής στην χώρα μας, καθώς τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στις περισσότερες δυτικές περιοχές και πιο τοπικά στα ανατολικά. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 22/01/2021

Ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας, ο καιρός θα είναι μουντός σχεδόν σε όλα τα δυτικά τμήματα και θα εκδηλώνονται βροχές τοπικού χαρακτήρα και μέτριας γενικά έντασης στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική και νότια Πελ/νησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειοδυτικότερες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν ψηλά στην Πίνδο. Αρκετές νεφώσεις θα έχουμε επίσης στα νησιά του Αιγαίου και μάλιστα στα ανατολικά τμήματα καθώς και στα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν μέσα στην ημέρα τοπικές βροχές, ασθενείς κατά βάση οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στις κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, ο καιρός θα είναι μεν νεφελώδης, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα βόρεια έως 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν επίσης από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα και 5 με 6 Μποφόρ στα κεντρικά και βόρεια. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, ωστόσο θα υπάρχουν και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας