Τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 25-12-2019

2019-12-24

Μουντός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων στην χώρα μας καθώς η συννεφιά θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές δίνοντας μάλιστα μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω υποχώρηση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό των Χριστουγέννων στην χώρα μας.

Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και την δυτική και νότια Πελ/νησο η ημέρα θα κυλήσει με συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή η οποία ενδέχεται τις μεσημβρινές κυρίως ώρες να δώσει τοπικές βροχές. Πιο επιδεινωμένος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου εδώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, μεγαλύτερα στα βορειοδυτικά. Νωρίς το πρωί και για πολύ λίγο δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές συννεφιές μέσα στην ημέρα και κυρίως στα ανατολικά και βόρεια αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Το hellasmeteo.gr σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας