Τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και γενικά αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Κυριακή 07/06/2020

2020-06-06

Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή στην χώρα μας καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία προκάλεσε αρκετές βροχές κυρίως στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, απομακρύνεται. Ωστόσο και πάλι δεν θα λείψουν κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια. Από πλευράς ανέμων αυτοί θα εξασθενήσουν στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού την Κυριακή 07/06/2020 

Στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου και τα περισσότερα δυτικά ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιο αξιόλογες βροχές θα έχουμε από το ξεκίνημα της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία (από την ανατολική Χαλκιδική και ανατολικότερα) καθώς και στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Τοπικές ασθενείς μπόρες θα έχουμε επίσης το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας ενώ την ίδια ώρα πολύ πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα βουνά της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά καλό καιρό και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 27 βαθμούς (τοπικά στην Θεσσαλία η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σχεδόν σε όλη την χώρα.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους με πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε μέσα στην νύχτα συννεφιά η οποία θα δώσει τοπικές βροχές. Το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας