Τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Πέμπτη 15/10/2020

2020-10-14

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Πέμπτη, καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα κατά την διάρκεια της μέρας. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως το βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια παράκτια της Ηπείρου καθώς εδώ θα έχουμε αρκετά πυκνή συννεφιά η οποία θα δίνει μέσα στην ημέρα τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Πιο μικρή είναι η πιθανότητα για κάποια φαινόμενα κυρίως το μεσημέρι στην υπόλοιπη Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν στην Θράκη και τα νησιά του θρακικού (η πιθανότητα είναι πολύ μικρή). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, πιο ενισχυμένοι στα βόρεια ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι όπου θα φτάνουν τα 5 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ κυρίως διευθύνσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ (στα Δωδεκάνησα θα πνέει ΒΔ άνεμος). 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας