Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια - Ο καιρός το Σάββατο 14/11/2020

2020-11-13

Σχετικά μουντός θα είναι ο καιρός κατά την διάρκεια του Σαββάτου στις περισσότερες κεντρικές, ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας μας, καθώς θα έχουμε κατά τόπους και κατά περιόδους αρκετή συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικού χαρακτήρα βροχές, ασθενείς κατά βάση. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, κυρίως στα ανατολικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 14/11/2020

Στην δυτική και την βόρεια Ελλάδα, η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά καλό καιρό, καθώς θα έχουμε πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν η Θράκη, η ανατολική Μακεδονία, τα πολύ νότια τμήματα της Χαλκιδικής και τα νησιά του θρακικού, όπου νωρίς το πρωί θα έχουμε κάποιες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές, σχετικά γρήγορα ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί. Πιο νότια από την ανατολική και νότια Θεσσαλία (Μαγνησία), την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελ/νησο (κυρίως Αργολίδα και Λακωνία), τις Σποράδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα νεφελώδεις και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, ίσως κάπως πιο αξιόλογες σε βόρεια Εύβοια και βόρεια Κρήτη. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Τέλος νεφελώδης θα είναι ο καιρός κατά περιόδους σε Κυκλάδες και νησιά ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο η πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών και τοπικών φαινόμενων είναι ιδιαίτερα μικρή. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα έως 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αρκετά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις κυρίως στα πιο δυτικά και βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας