Τοπικές βροχές στα ανατολικά και σχεδόν αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Παρασκευή 01/01/2021

2020-12-31

Με αρκετά έως πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η πρώτη ημέρα του νέου έτους στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως το τμήμα μεταξύ Χίου και βορείων Δωδεκανήσων όπου το πρώτο μισό της ημέρας ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος και θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Αρκετά μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς σε Κυκλάδες, δυτική Κρήτη και πολύ τοπικά στην δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες επίσης διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία σε μερική πτώση, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους με Υγεία και ευτυχισμένο το νέο έτος!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας