Τοπικές βροχές στα δυτικά, ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τρίτη 14/07/2020

2020-07-13

Παραμένουν γενικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα δυτικά όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής και κεντρικής Πελ/νησου και ίσως στα ορεινά των νησιών του κεντρικού Ιονίου, με πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων. Τα όποια φαινόμενα θα έχουν γενικά τοπικό χαρακτήρα και θα περιοριστούν κυρίως κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει για πολύ λίγο και τοπικά, υπάρχει επίσης για την βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά κατά διαστήματα μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 4 βαθμούς πιο κάτω

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε το πρωί συννεφιά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα και τοπικά, ενώ στην συνέχεια θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας