Τοπικές βροχές στα δυτικά και άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Πέμπτη 21/01/2021

2021-01-20

Επιλεκτική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Πέμπτης στην χώρα μας, καθώς στην δυτική Ελλάδα θα έχουμε αρκετές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τόσο ως προς τις ελάχιστες, όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 21/01/2021

Ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα θα είναι μουντός με νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές, οι οποίες θα διατηρηθούν έως το τέλος της ημέρας. Αυτές οι νεφώσεις θα πρέπει να δώσουν βροχές μέτριας γενικά έντασης στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο (φαινόμενα τα οποία θα διατηρηθούν σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας), ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου από τα 1100 μέτρα και πάνω. Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του κεντρικού Ιονίου, την δυτική Στερεά Ελλάδα και τα δυτικότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, ενώ ακόμα πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα, θα έχουν αυτά στην δυτική Πελ/νησο. Στις υπόλοιπες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά πολύ καλός με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα έχουμε περισσότερη συννεφιά, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά στα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από Ν-ΝΔ διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας