Τοπικές βροχές στα δυτικά και αρκετή ψύχρα την νύχτα - Ο καιρός την Τετάρτη 14/10/2020

2020-10-13

Εμφανώς βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς το ψυχρό μέτωπο το οποίο πέρασε πολύ γρήγορα και άφησε πολλές βροχές κατά τόπους, αποτελεί πλέον παρελθόν. Έτσι από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας, περιμένουμε γενικά πολύ καλές καιρικές συνθήκες στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, με λίγες μόνο τοπικές συννεφιές και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Εξαίρεση φαίνεται ότι θα αποτελέσουν τα δυτικά, καθώς εδώ θα έχουμε περισσότερη συννεφιά και κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας θα καταφέρουν να δώσουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο να εκδηλωθεί και παροδική καταιγίδα, ωστόσο από νωρίς το μεσημέρι και μετέπειτα τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Τέλος μικρή πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές, υπάρχει για το ανατολικό Αιγαίο και την δυτική Κρήτη τις προμεσημβρινές ώρες. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας