Τοπικές βροχές στα δυτικά με πιθανές καταιγίδες - Ο καιρός την Πέμπτη 02/07/2020

2020-07-01

Αρκετά καλές θα είναι και την Πέμπτη οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας καθώς η καλοκαιρία θα συνεχιστεί στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Παρ'όλα αυτά τις θερμές ώρες της ημέρας θα συννεφιάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 02/07/2020 

Η ημέρα λοιπόν θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες τοπικού χαρακτήρα στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και πιθανώς της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα είναι αρκετά έως πολύ τοπικά, ωστόσο σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να έχουν κατά τόπους έντονο χαρακτήρα και να σημειωθούν διάσπαρτες καταιγίδες και μάλιστα φαίνεται να διατηρούνται μέχρι αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάποια αλλαγή του καιρού μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση ιδιαίτερα στις Κυκλάδες να φτάνει κατά διαστήματα τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά του νομού η μέγιστη δεν αποκλείεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια παράκτια θα κυμαίνεται 4 με 5 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας