Τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά και αρκετή ζέστη - Ο καιρός την Δευτέρα 29/06/2020

2020-06-28

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Δευτέρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της βορειοδυτικής Πελ/νησου (τα φαινόμενα θα έχουν πολύ τοπικό χαρακτήρα). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις, αρκετά ενισχυμένοι με την ένταση κατά διαστήματα να φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη δεν αποκλείεται να φτάσει τους 35 βαθμούς και στα ανατολικά θα κυμαίνεται 3 με 5 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη δεν αποκλείεται να κυμανθεί λίγο ψηλότερα. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας