Τοπικές βροχές στα δυτικά την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 20-12-2019

2019-12-19

Μουντός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός την Παρασκευή στην χώρα μας καθώς αναμένεται συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας αλλά και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στις κεντρικότερες περιοχές. Μάλιστα στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα η συννεφιά θα είναι αρκετά πυκνή και θα εκδηλώνονται κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικές βροχές μέτριας γενικά έντασης και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα στα ανοιχτά του βορείου Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας πυκνή συννεφιά που ίσως δώσει ασθενείς τοπικές βροχές. Στην συνέχεια αναμένονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας