Τοπικές βροχές στα δυτικά το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 21-12-2019

2019-12-20

Διατηρείται και το Σάββατο το μουντό σκηνικό του καιρού για τις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές καθώς η συννεφιά θα κυριαρχήσει από την αρχή έως το τέλος της ημέρας με ενδιάμεσα πάντως διαστήματα με ηλιοφάνεια (μεγαλύτερα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα). Στην δυτική Ελλάδα η συννεφιά αναμένεται να είναι αρκετά πυκνή και θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ασθενείς τοπικές βροχές σε κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά Ελλάδα. Από αργά το βράδυ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με αξιόλογες βροχές στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και ίσως τα πολύ βορειοδυτικά τμήματα της Πελ/νησου. Μάλιστα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι ακόμη και έντονα. Τέλος μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για ασθενή τοπικά φαινόμενα υπάρχει μέσα στην ημέρα για τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο μέχρι 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση μέχρι 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας