Τοπικές βροχές στα νότια και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Πέμπτη 25/02/2021

2021-02-24

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας και κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν παρ' όλα αυτά κάποιες νεφώσεις οι οποίες μάλιστα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την νοτιοανατολική Πελ/νησο και τις Κυκλάδες θα είναι λίγο πιο πυκνές, με πολύ μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά. Εξαίρεση θα αποτελέσει η βόρεια Κρήτη καθώς ο καιρός εδώ θα είναι συννεφιασμένος από την αρχή έως το τέλος της ημέρας και θα πρέπει κατά την διάρκεια αυτής να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά έως πολύ ισχυροί ιδιαίτερα στην αρχή της ημέρας όπου η ένταση δεν αποκλείεται κατά τόπους να φτάνει και τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε τις πρωινές ώρες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια του νομού θα είναι λίγο πιο πυκνές, με πολύ μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Για το υπόλοιπο της ημέρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ και ίσως στα πολύ νοτιοανατολικά τμήματα έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας