Τοπικές βροχές στα ορεινά και αρκετή ζέστη - Ο καιρός την Παρασκευή 03/07/2020

2020-07-02

Αρκετά καλές θα παραμείνουν οι καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή στην χώρα μας, με τον καιρό να διατηρείται αίθριο στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Παρ'όλα αυτά κατά την διάρκεια των θερμών κυρίως ωρών της ημέρας δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές μπόρες από τα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Παράλληλα οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 03/07/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι πολύ καλός σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα, με εξαίρεση περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, όπου εδώ θα υπάρχει συννεφιά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινότερα τμήματα, με γρήγορη πάντως βελτίωση. Στην συνέχεια και καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς στα βουνά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Μάλιστα στα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και στα βόρεια της Στερεάς δεν αποκλείεται το απόγευμα να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ δεν αποκλείεται να έχουμε γενίκευση των φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και ίσως στα πολύ βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα δυτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να έχουμε μερική γενίκευση των φαινομένων με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας