Τοπικές βροχές στα βόρεια και αρκετή ζέστη στα δυτικά - Ο καιρός την Πέμπτη 13/08/2020

2020-08-12

Παραμένουν σε γενικές γραμμές και την Πέμπτη οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, οπότε θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και διάσπαρτες καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης (κυρίως Ροδόπη και Ξάνθη), της Μακεδονίας (κυρίως την Χαλκιδική) και πιο τοπικά την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την βόρεια Στερεά Ελλάδα και την κεντρική Πελ/νησο. Τα όποια φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερα τοπικό χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, μέτριοι έως 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις, κατά τόπους ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες και ίσως παροδική καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια (ίσως πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη). Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα ανέβει 3 με 4 βαθμούς. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας