Τοπικές βροχές στα βόρεια και ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο - Ο καιρός την Παρασκευή 26/06/2020

2020-06-25

Στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά περιορίζεται η αστάθεια την Παρασκευή με τοπικές βροχές κυρίως κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας, ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός. Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι αρκετά ισχυρό, δροσίζοντας τα νησιά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ στα δυτικά και βόρεια η ζέστη θα είναι πιο αισθητή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 26/06/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλός σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα και μόνο στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας δεν αποκλείεται προς το ξημέρωμα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα κεντρικά και κυρίως τα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Μάλιστα στις ανατολικότερες περιοχές της Ηπείρου δεν αποκλείεται να σημειωθεί και παροδική καταιγίδα. Από αργά το απόγευμα τα όποια φαινόμενα θα αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν έως ότου σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, καθώς η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με σχεδόν αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας