Τοπικές βροχές στα βόρεια και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο - Ο καιρός την Κυριακή 16/08/2020

2020-08-15

Θα παραμείνουν και την Κυριακή οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη την χώρα, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας και πιο τοπικά στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί στα 6 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και τοπικά στα δυτικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές του νομού και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα ανέβει 2 με 3 βαθμούς πιο πάνω.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας