Τοπικές βροχές στα βόρεια και καλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τετάρτη 14/04/2021

2021-04-13

Δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη στην χώρα μας, καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και νότια τμήματα, χωρίς πάντως να λείπουν κάποιες νεφώσεις κατά τόπους, αραιές κατά βάση. 

Και πάλι ωστόσο στην βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αρκετά πυκνές και κυρίως μεταξύ πρώτων μεσημβρινών και πρώτων βραδινών ωρών, αναμένεται να σημειωθούν μπόρες αρκετά επιλεκτικού χαρακτήρα και κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης (το πρωί πρόσκαιρα και της Ηπείρου). Μάλιστα λίγο περισσότερα και πιο αξιόλογα ενδέχεται να είναι τα φαινόμενα κατά τις απογευματινές ώρες στα πιο βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής καταιγίδας

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να κυμαίνεται γύρω στα 4 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα παραμείνει ο νοτιάς και θα πνέει με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς (στο εσωτερικό της Κρήτης ενδεχομένως η θερμοκρασία θα ανέβει και ψηλότερα) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά βάση αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, στα δυτικά όμως οι Δ άνεμοι θα είναι πιο ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, το βράδυ όμως θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας