Τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά και γενικά αίθριος καιρός στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Κυριακή 24/05/2020

2020-05-23

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Κυριακή, ωστόσο από την βόρεια Ελλάδα δεν θα λείψουν κάποιες βροχές επιλεκτικού χαρακτήρα και κυρίως στις ορεινότερες περιοχές. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 24/05/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει πολύ καλά στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, καθώς ο αίθριος καιρός με την ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, ιδιαίτερα μάλιστα στα νησιά του Αιγαίου. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στις περισσότερες ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, οι οποίες στην βόρεια Ελλάδα θα έχουν την τάση να πυκνώνουν, οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανώς της βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Παράλληλα το βράδυ δεν αποκλείεται να έχουμε ένα λίγο πιο γενικευμένο πέρασμα βροχών στην περιοχή της Θράκης, με τα φαινόμενα ωστόσο να είναι ασθενή έως μέτρια. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένουμε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση στα Δωδεκάνησα να φτάνει κατά τόπους τα 7 Μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται το απόγευμα και το βράδυ να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας