Τοπική αστάθεια στα βορειοανατολικά με μπόρες και αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Κυριακή 16/05/2021

2021-05-15

Το ψυχρό μέτωπο το οποίο επηρέασε τις τελευταίες ώρες περιοχές της δυτικής και τοπικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, σταδιακά κινείται ανατολικότερα και έτσι ο καιρός έχει αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται από τα βορειοδυτικά. Έτσι η Κυριακή αναμένεται να αποτελέσει μία ημέρα με γενικά καλό καιρό για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση μόνο τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά όπου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 16/05/2021

Ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά πολύ καλός στο σύνολο της Επικράτειας, με λίγες αραιές νεφώσεις και την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, αναμένεται να αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά, οι οποίες στα ορεινότερα και βορειότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πυκνώσουν αρκετά και μεταξύ των μεσημβρινών και των απογευματινών ωρών, θα σημειωθούν ολιγόλεπτες μπόρες τοπικού χαρακτήρα και ίσως πρόσκαιρα τοπική καταιγίδα. Πρόσκαιρη πύκνωση των νεφώσεων περιμένουμε τις ίδιες ώρες στην ορεινή Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία, με μικρή πιθανότητα όμως να ψιχαλίσει πολύ τοπικά

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου ισχυροί έως 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΒΔ γενικά διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 με 5 Μποφόρ, το βράδυ όμως στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Κυθήρων και της βορειοδυτικής Κρήτης, αλλά και στα νοτιοδυτικά του νησιού, θα πνέει πολύ ισχυρός Δ-ΒΔ άνεμος με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις, λίγο πιο πυκνές το μεσημέρι στα γύρω ορεινά και αρκετή ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί γύρω στα 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας