Τοπικού χαρακτήρα μπόρες και καταιγίδες την Τρίτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 24-12-2019

2019-12-23

Βελτιωμένο αναμένεται σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού την Τρίτη στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, παρ'όλα αυτά δεν θα λείψουν κάποιες επιλεκτικές μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις ιδίως στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία θα πέσει σε φυσιολογικά σχεδόν για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 24/12/2019

Στην αρχή της ημέρας μέχρι και λίγο πριν τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια τμήματα της Πελ/νησου θα έχουμε συννεφιά η οποία θα δώσει τοπικές μπόρες και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα στα ανοιχτά του Ιονίου με βελτίωση στην συνέχεια. Κάπως πιο επιδεινωμένος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου εδώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά καλύτερος με τοπικές συννεφιές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στην βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Τέλος μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα και για κάποιες χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 900 μέτρα

Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις θα πνέουν οι ΒΔ άνεμοι στο Ιόνιο με την ένταση να φτάνει τα 7 με 8 Μποφόρ και πιθανώς τοπικά ακόμη και 9 Μποφόρ. Και στο Αιγαίο οι ΒΔ άνεμοι θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι με ένταση μέχρι 7 Μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας των πολύ ενισχυμένων ανέμων ιδιαίτερα στα νησιά η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις πυκνότερες το μεσημέρι όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πιθανώς το απόγευμα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας