Τσουχτερό κρύο την νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 05-12-2019

2019-12-04

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας καθώς τα όποια φαινόμενα (με την μορφή βροχής και χιονιού) εκδηλώθηκαν, σταδιακά θα σταματήσουν. Παράλληλα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν αρκετά ενισχυμένοι στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 05/12/2019

Στην αρχή της ημέρας μέχρι και πολύ νωρίς το πρωί θα επιμείνουν κάποια πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα στην Θεσσαλία και την δυτική Μακεδονία με την μορφή βροχής στα πεδινά - παραθαλάσσια και με την μορφή χιονιού πάνω από τα 900 μέτρα. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, η συννεφιά πάντως θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ημέρας. Μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει για τις πρωινές ώρες στην βόρεια Πελ/νησο και τα νοτιότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας. Κάπως πιο επιδεινωμένος θα είναι ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της Ηπείρου όπου μέσα στην ημέρα θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές μέτριας γενικά έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο από την αρχή μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι και μάλιστα στα νότια η ένταση θα φτάνει ακόμη και τα 8Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. και στα νότια 7-8Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αραιώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και στα ανατολικά μέχρι 6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας