Βελτιωμένος καιρός και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα 26/04/2021

2021-04-25

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Μεγάλη Δευτέρα στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια. Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και για λίγο στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα όπου η μέγιστη ένταση δεν αποκλείεται να αγγίξει τα 7 με 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς (στην νότια Κρήτη έως 22 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετά καλό καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας