Βελτιωμένος ο καιρός με λίγες τοπικές βροχές στα νότια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 23-02-2020

2020-02-22

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός στην χώρα μας την Κυριακή καθώς τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει από τις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νότια νησιωτικά τμήματα όπου και εκεί προοδευτικά θα σταματήσουν. Έτσι λοιπόν στην δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις και μόνο τοπικά στην ανατολική Στερεά Ελλάδα νωρίς το πρωί θα επιμείνουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης από τα 900 μέτρα κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανοιχτά 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες αρχικά θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως 7 Μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά. Μάλιστα σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ΝΔ με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 3 έως 11 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας συννεφιά κυρίως στα δυτικά του νομού που ίσως νωρίς το πρωί δώσει κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πολύ γρήγορα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά του νομού κατά τόπους 7 Μποφόρ. Βαθμιαία η ένταση των ανέμων θα πέσει σημαντικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας