Βελτιωμένος ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από τα νότια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 16-02-2020

2020-02-15

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός στην Κυριακή σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους λίγο πιο πυκνές. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η Κρήτη και κυρίως το βόρειο τμήμα του νησιού όπου θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1200 με 1300 μέτρα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Α διευθύνσεις που γρήγορα θα στραφούν σε Β με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά κυρίως στα γύρω ορεινά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέτριοι με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας