Βελτιωμένος ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα - Ο καιρός το Σάββατο 13/06/2020

2020-06-12

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας το Σάββατο καθώς η αστάθεια θα περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με σχεδόν αίθριο καιρό σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις που στα νότια η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ-ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από διάφορες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στα δυτικά τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 (τοπικά και 32) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας