Βελτιωμένος ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα την Παρασκευή - Νέα επιδείνωση το βράδυ στα βορειοδυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 06-03-2020

2020-03-05

Αρκετά καλύτερος αναμένεται ο καιρός στην χώρα μας την Παρασκευή καθώς τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Ωστόσο η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει με συννεφιά στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και μάλιστα στην δυτική Ελλάδα θα είναι αρκετά πυκνή με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά. 

Κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών όμως αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού στα βορειοδυτικά και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικότερα τμήματα της Ηπείρου με βροχές κατά τόπους μάλιστα ισχυρές και διάσπαρτες καταιγίδες στα ανοιχτά. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει επίσης για την δυτική Μακεδονία και ίσως για τα νησιά του κεντρικού Ιονίου με τα φαινόμενα εδώ να είναι πολύ πιο τοπικά και ασθενή. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει σχετικά καλός με την συννεφιά πάντως να διατηρείται. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια πιθανώς έως 7 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει τοπικά τα 6 Μποφόρ και τέλος στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένη συννεφιά με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας