Βελτιωμένος ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα εκτός από τα νότια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 08-01-2020

2020-01-07

Περαιτέρω βελτίωση των καιρικών συνθηκών της χώρας μας περιμένουμε την Τετάρτη καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βορειοανατολική Πελ/νησο ο καιρός θα είναι πιο μουντός με συννεφιά κατά περιόδους πυκνή η οποία δεν αποκλείεται να δώσει πολύ ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις και στα πεδινά (άνευ σημασίας). Και στις Κυκλάδες θα έχουμε συννεφιά κατά τόπους πυκνότερη η οποία θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα. Πιο επιδεινωμένος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη καθώς εδώ αναμένεται συννεφιά με αξιόλογες βροχές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα και αξιόλογες χιονοπτώσεις πάνω περίπου από τα 600 με 700 μέτρα. Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη ενώ στα Δωδεκάνησα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις πολύ ισχυροί εντάσεως 6 με 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από -4 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -4 έως 8 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού με πολύ μικρή πιθανότητα για πολύ ασθενείς και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από B διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας