Βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Ο καιρός την Τρίτη 05/01/2021

2021-01-04

Αισθητά βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η διαταραχή η οποία άφησε πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε πολλές περιοχές, σταδιακά απομακρύνεται. Έτσι αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουνε στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, χωρίς ωστόσο να λείπουν κάποιες τοπικές νεφώσεις. Εξαίρεση θα αποτελέσει το νοτιοανατολικό Αιγαίο και κυρίως τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες πιθανώς αρκετά ισχυρές με βελτίωση προς το μεσημέρι. Παράλληλα αρκετές νεφώσεις θα έχουμε στην δυτική Ελλάδα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, με τοπικές όμως βροχές κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Πελ/νησου. Μάλιστα στο βόρειο Ιόνιο είναι πιθανό να σημειωθεί το μεσημέρι παροδική καταιγίδα ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, πάνω από τα 1100 μέτρα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ κυρίως διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας