Βελτιωμένος ο καιρός την Τετάρτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 09-10-2019

2019-10-08

Περαιτέρω βελτίωση του καιρού περιμένουμε την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς το σύστημα διαταραχής το οποίο μας επηρέασε τις τελευταίες ώρες και το οποίο έδωσε αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές, απομακρύνεται. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 09/10/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες σε όλη σχεδόν την χώρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί. Τις πρωινές μόνον ώρες θα επικρατήσει μια σχετικά αυξημένη συννεφιά στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την βόρεια Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Κρήτης και ίσως αφήσει για λίγο πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα. Το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΑΝΑ διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει στα νότια τα 6Μπ. ενώ στο Αιγαίο θα πνέει γενικά ένας βοριάς έως 5Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και το πρωί στα ανατολικά μέχρι 5Μπ. Το απόγευμα θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά συννεφιά η οποία μετά το μεσημέρι θα δώσει την θέση της σε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας