Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο με εξαίρεση τα βορειοδυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 09-11-2019

2019-11-08

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας καθώς το μέτωπο κακοκαιρίας που μας επηρέασε και το οποίο έδωσε πολλές και έντονες βροχές και καταιγίδες απομακρύνεται. Συγκεκριμένα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με αραιές νεφώσεις οι οποίες θα είναι λίγο πυκνότερες στην βόρεια Ελλάδα. Εξαίρεση αυτής της βελτίωσης θα αποτελέσουν το βόρειο Ιόνιο και ίσως τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου όπου από την αρχή έως το τέλος της ημέρας θα εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Την νύχτα μάλιστα τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν σε κεντρικό Ιόνιο και δυτική Στερεά Ελλάδα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. και στο βόρειο πιθανώς μέχρι 7Μπ. κυρίως από το απόγευμα και μετά. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας