Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 02-11-2019

2019-11-01

Βελτιωμένο θα είναι σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού το Σάββατο στην χώρα μας καθώς η κακοκαιρία που μας επηρέασε τα τελευταία δύο 24ωρα απομακρύνεται. Παρ'όλα αυτά αναμένονται αρκετές νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα κεντρικά και βόρεια και μάλιστα νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την δυτική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέχρι 5Μπ. (στην δυτική Κρήτη το πρωί μέχρι 6Μπ.) 

Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένουμε τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πυκνή συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας που ίσως αφήσει ασθενή φαινόμενα νωρίς το πρωί στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας