Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-11-2019

2019-11-22

Καλύτερες καιρικές συνθήκες περιμένουμε το Σάββατο στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας χωρίς πάντως να λείπουν κάποια φαινόμενα πολύ πιο τοπικού και ασθενή χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα επικρατεί συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας η οποία θα δίνει κατά διαστήματα μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν επίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την δυτική Κρήτη και κυρίως τα Δωδεκάνησα όπου δεν αποκλείονται και καταιγίδες κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε κυρίως συννεφιά η οποία κατά διαστήματα θα δίνει την θέση της σε ηλιοφάνεια. Δεν αποκλείεται το πρώτο μισό της ημέρας να εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και νότια Χαλκιδική. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Μπ. 

Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αργά το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπική βροχή στα νοτιοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας που ίσως δώσει ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι στα παράκτια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας