Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός την Τρίτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 05-11-2019

2019-11-04

Βελτιώνεται σταδιακά το σκηνικό του καιρού την Τρίτη στην χώρα μας καθώς το χαμηλό το οποίο μας επηρέασε και το οποίο έδωσε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες απομακρύνεται. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με εξαίρεση την Θράκη (κυρίως τον Έβρο), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου εκεί κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες υπάρχει επίσης για τις Κυκλάδες και τα ενδότερα τμήματα της Κρήτης. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί. Στη υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει αρκετά καλά με διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ τοπικές συννεφιές θα έχουμε κυρίως στα βορειοδυτικά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις μέχρι 6Μπ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας