Βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 07-03-2020

2020-03-06

Με συννεφιά αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα δυτικά και τα βόρεια όμως η συννεφιά θα είναι πυκνότερη και στο βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικότερα τμήματα της Ηπείρου αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, φαινόμενα τα οποία θα διατηρηθούν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με διαστήματα ύφεσης. Τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενώ προς το βράδυ βροχές τοπικού χαρακτήρα περιμένουμε στα νησιά του κεντρικού Ιονίου, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις και εδώ ενισχυμένοι με ένταση 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια Ελλάδα!

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το απόγευμα και το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας