Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην ανατολική και νότια χώρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 26-11-2019

2019-11-25

Απομακρύνεται σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας από την χώρα μας το οποίο και προκάλεσε κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα. Έτσι λοιπόν την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάζουν τα ανατολικότερα και νοτιότερα τμήματα και τοπικά θα είναι έντονες.  

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 26/11/2019 

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τα περισσότερα τμήματα της Θεσσαλίας και την δυτική Στερεά Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή αλλά και με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στο κεντρικό και κυρίως νότιο Ιόνιο και την νότια Πελ/νησο το πρώτο μισό της ημέρας ενδέχεται να εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα κυριαρχήσει η συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας η οποία θα δίνει βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα υπάρχει για την νότια Χαλκιδική νωρίς το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από αργά την νύχτα. Τέλος μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα υπάρχει για την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά θα στραφούν σε Β διευθύνσεις και θα πνέουν με ένταση 3-4Μπ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή υπάρχει για τα βορειοανατολικά του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές και στην συνέχεια βελτιωμένο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας