Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια Ελλάδα με σταδιακή βελτίωση - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 15-02-2020

2020-02-14

Αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σε πολλές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της ανατολικής και νότιας κυρίως Ελλάδας κατά την διάρκεια του Σαββάτου ενώ στα δυτικά ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα επέλθει και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή υποχώρηση στα κεντρικά και νότια.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού το Σάββατο 15/02/2020 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, ο καιρός θα είναι πολύ καλός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες τοπικές συννεφιές και ηλιοφάνεια. Ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία και τις Σποράδες με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελ/νησο με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι και εδώ. Αξιόλογες και κατά τόπους έντονες βροχές θα σημειωθούν σε Κυκλάδες, Κρήτη και νησιά ανατολικού Αιγαίου σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα πιθανώς ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις ενισχυμένοι με ένταση 5 με 7 Μποφόρ (στα Δωδεκάνησα από ΑΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών περιμένουμε συννεφιά η οποία κατά διαστήματα θα δίνει τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα νότια του νομού. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οπότε και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε την νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και βελτίωση στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέτριοι με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας