Βροχές στα ανατολικά με σταδιακή βελτίωση - Ο καιρός το Σάββατο 05/12/2020

2020-12-04

Μετατόπιση της κακοκαιρίας στα ανατολικότερα τμήματα της χώρας μας και σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε κατά την διάρκεια του Σαββάτου. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 05/12/2020

Στα νοτιότερα και παράκτια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ιδιαίτερα από την Χίο και νοτιότερα), ο καιρός στο ξεκίνημα της ημέρας θα είναι αρκετά βαρύς με συννεφιά η οποία θα δίνει βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εντοπίζονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο καθώς θα κυλάει η ημέρα, τα φαινόμενα θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα και μέχρι το τέλος αυτής θα έχουν σταματήσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αλλά και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει το βόρειο Ιόνιο όπου θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα και προς το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετή συννεφιά η οποία κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας θα δίνει κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας