Βροχές στα νότια και αρκετή συννεφιά στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Κυριακή 14/03/2021

2021-03-13

Με αρκετή συννεφιά αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Κυριακής για τις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, ενώ τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πιο περιορισμένα και αυτά κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Μάλιστα στα νοτιότερα τμήματα αυτή η συννεφιά θα είναι πυκνή και αναμένεται να δώσει μέσα στην ημέρα βροχές μέτριας και ίσως αξιόλογης έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και στην περιοχή των Δωδεκανήσων όπου μάλιστα τα φαινόμενα εκεί το βράδυ θα ενταθούν. Κάποιες βροχές πιο ασθενείς, δεν αποκλείεται να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, σιγά σιγά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν, ένδειξη της αλλαγής του καιρού την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΝΔ κυρίως διευθύνσεις, τοπικά έως 6 Μποφόρ στα βόρεια της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και μερικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά μέσα στην ημέρα κυρίως στα γύρω ορεινά αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Λάρισα περιμένουμε και εδώ νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας