Βροχές στα νότια και βελτίωση στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Τρίτη 15/12/2020

2020-12-14

Σταδιακή αισθητή και ουσιαστική πλέον βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Τρίτης στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έδωσε κατά τόπους πάρα πολύ μεγάλα ύψη βροχής μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κινείται πλέον ανατολικά. Παράλληλα οι βοριάδες αν και θα είναι ισχυροί στο Αιγαίο, θα εξασθενήσουν ελαφρώς, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 15/12/2020

Στην δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα είναι γενικά πολύ καλός από την αρχή έως το τέλος της ημέρας με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, λίγο πιο πυκνές στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Θρακικού. Αρκετή συννεφιά θα έχουμε το πρώτο μισό της ημέρας στην ανατολική και βόρεια Στερεά Ελλάδα, οπότε νωρίς το πρωί θα σημειωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές σε Βοιωτία, κεντρική - ανατολική Εύβοια και βόρεια Αττική, με γρήγορη όμως βελτίωση. Πιο άστατος θα είναι ο καιρός στα Δωδεκάνησα όπου το πρώτο μισό της ημέρας θα αναπτύσσονται νεφώσεις και θα εκδηλώνονται μπόρες και ίσως τοπικές καταιγίδες, με βελτίωση στην συνέχεια. Τέλος πιο επιδεινωμένος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη (κυρίως την βόρεια και την βορειοδυτική) με πυκνή συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και αξιόλογες βροχές και ίσως το πρωί πρόσκαιρες καταιγίδες

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο επίσης από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια οπότε και το πρωί ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές με γρήγορη παύση των φαινομένων. Μετά το μεσημέρι μάλιστα αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας