Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας εκτός από τα νότια νησιωτικά τμήματα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 31-12-2019

2019-12-30

Σταδιακή εξασθένιση και βελτίωση των καιρικών συνθηκών περιμένουμε κατά την διάρκεια της Τρίτης στις περισσότερες περιοχές οι οποίες τις τελευταίες ώρες δοκιμάστηκαν από σφοδρές χιονοπτώσεις (Βοιωτία, δυτική Αττική) και προκάλεσαν τοπικά πολύ μεγάλα προβλήματα. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου όπου θα διατηρηθούν τοπικά τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το τέλος της ημέρας. Παράλληλα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν μερικώς στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μόνο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 31/12/2019

Στην δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας καθώς αναμένονται πολύ λίγα σύννεφα και γενικά ηλιοφάνεια. Στην ανατολική Στερεά Ελλάδα τις πρωινές ώρες θα επικρατεί συννεφιά που θα δίνει τοπικές βροχές στα πεδινά παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Σχεδόν παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση στην συνέχεια. Στην Κρήτη όμως η κακοκαιρία θα διατηρηθεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα και σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 900 μέτρα περίπου

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από -4 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 12 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την νύχτα και το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά - ημιορεινά, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας