Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 25-09-2019

2019-09-24

Βελτιώνεται αισθητά ο καιρός την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς το σύστημα το οποίο μας επηρέασε και έδωσε σε αρκετές περιοχές ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κινείται ανατολικότερα. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 25/09/2019

Κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας υπάρχει επίσης για τις Σποράδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο νωρίς το πρωί υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, τα παράκτια της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σχεδόν παντού.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας